WENZHOU ZHECHI ELECTRIC CO., LTD miniatiūrinio grandinės pertraukiklio struktūra

- 2021-10-28-

Daugelis žmonių žino, kas yra miniatiūrinis grandinės pertraukiklis, bet gali nežinoti, kaip tai padarytiminiatiūrinis grandinės pertraukiklisveikia ir kaip jie apsaugo nuo trumpojo jungimo ir perkrovos, nes nežino miniatiūrinių grandinės pertraukiklių konstrukcijos, o tai yra pagrindinis dalykas norint sužinoti daugiau apieminiatiūrinis grandinės pertraukiklis. Čia analizuojame konstrukciją su mcb grandinės pertraukiklio, kurį daugiausia sudaro toliau nurodytos dalys, pavyzdžiu:


(1) Valdymo rankena: skirta grandinės pertraukikliui perjungti, uždaryti ir atstatyti rankiniu būdu, taip pat vietiniu būdu nurodyti grandinės pertraukiklio perjungimo ir uždarymo būseną.

(2) Išjungimo mechanizmas (įskaitant užrakto skląstį, svirtį ir išjungimo skydelį): skirtas prijungti ir atskirti nuo kontakto.

(3) Laidų gnybtai: laidams prijungti viršuje ir apačioje.

(4) Kontaktų įtaisas (įskaitant judančius ir statinius kontaktus bei jungties plokštę): įjungtai ir išjungtai srovei.

(5) Bimetalinės juostelės: bimetalinės juostelės susilenkia, nes dvi bimetalinės juostos turi skirtingus šiluminio plėtimosi koeficientus, didėjant perkrovos srovei didėja lenkimo kampas, todėl bimetalinės juostelės paliečia svirtį ir stumia išjungimo mechanizmą, todėl miniatiūrinis grandinės pertraukiklis atlieka apsauga nuo perkrovos.

(6) Elektromagnetinis solenoidas (taip pat vadinamas momentine rite): kai įvyksta trumpasis jungimas, per indukcinę ritę praeina didelė srovė, kuri sukels stiprų siurbimą, o tada stums svirtį, todėl grandinės pertraukiklis greitai suveikia.

(7) Reguliavimo varžtas: gamyklos darbuotojai gali reguliuoti bimetalinių juostų sandarumą, taip reguliuodami perkrovos išjungimo srovės vertę.

(8) Lanko slopinimo įtaisas (įskaitant lanko gesinimo kamerą ir bėgimo plokštę): skirtas lanko slopinimui.

(9) Grandinės pertraukiklio korpusas, įskaitant pagrindą ir dangtį.

Aukščiau pateikti elementai yra pagrindinės MCB dalys. Kai tikrai žinosite šias pagrindines dalis ir jų funkcijas, natūraliai suprasite, kaip veikia miniatiūrinis grandinės pertraukiklis!